Beykozlu
New member
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 2 buçuk su bardağı süt
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahanasını bir tencereye alıyoruz, içine küp küp doğranmış patatesi ve havucu halka halinde kesip ekliyoruz .
- Üzerine su ve biraz tuz koyup haşlıyoruz.
- Beşamel sos için birinci olarak tereyağını eritip unu ek ediyoruz, biraz kavrulduktan daha sonra sarımsağı rendeliyoruz .
- çabucak sonrasında sütü yavaş yavaş döküp ,tuzunu isteğe bakılırsa baharatı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Fırın tepsisine haşlanan zerzevatları alıyoruz üzerine beşamel sosu döküp karıştırıyoruz .
- En son rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz.
- 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı