Beykozlu
New member
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet bütün tavuk
- 4 adet patates
- 2 adet uzunluk havuç
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet fırın poşeti
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri ve havucu doğruyoruz. Suda bekletiyoruz.
- Tavuğu yıkıyoruz.
- Hepsini süzdürüp bir kaba alıyoruz.
- Ayrıyeten bir kapta sos için su, sıvı yağ, pul biber, kekik, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı yeterlice karıştırıyoruz.
- Sosu tavukların olduğu kaba alıp güzelce harmanlıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
- Fırın poşetine hepsini doldurup bıçakla poşette 3-4 delik açıyoruz.
- Fırında 190 derecede 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.