Fırın Mücver

Beykozlu

New member
Fırın Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 4 orta uzunluk kabak
  • 2 adet yumurta
  • Dereotu
  • 200 gram beyaz peynir
  • 100 g un
  • 1 kabartma tozu
  • 40-50ml sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Ayrıyeten;

  • Susam
Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları yıkayın, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkartın.
  2. Beyaz peyniri ufalayıp kabaklara ekleyelim.
  3. Öbür malzemeleride ekleyip, karıştırın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcımızı tepsiye dökelim.
  5. Son olarak üzerine susam serpiştirerek evvelde ısıtılmış 200 derecede 30-45 dk pişirelim. Afiyet olsun ????????.
Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst