Fatih Çintimar: Aşağıdan inanılmaz bir nesil geliyor

semaver

New member
Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, D-Smart Spor Spikeri Ömer Saraç’ın sorularını yanıtladı.

Ömer Saraç: Liderim ayağınızın tozuyla Ankara’dan geldiniz. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen 86. Büyük Atatürk Koşusu koşuldu. Koşunun startına siz de katıldınız. bu biçimdesine hoş bir tertiple ilgili neler söylemek istersiniz?

‘’ATATÜRK KOŞUSU TÜRK ATLETİZMİNİN VE TÜRKİYE’DEKİ SPOR TERTİPLERİNİN İÇİNDE EHEMMİYET TUTAN BİR YER’’

Fatih Çintimar: Atatürk Koşusu Türk Atletizminin ve Türkiye’deki Spor Tertiplerinin ortasında kıymet tutan bir yer zira 86 yıldır kesintisiz her vilayet yapılan, geçen yıl pandemide de bütün tertipler iptal edilirken biz bu tertipler içerisinde sembolik de olsa Atatürk Koşusunu belirli bir iştirak sayısıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Atatürk Koşusunu klasik parkuruna almak istiyoruz, Kızılay üzerinden Ulus’a gitmesini istiyoruz bunun için de 27 Aralık Pazar günü koşturabilmek için toplantı yapacağız.

Ömer Saraç: 31 Ekim’de genel şurada üst üste 3. Defa başkanlığa seçildiniz. Geride bıraktığımız Tokyo Olimpiyatlarını nasıl değerlendirirsiniz, ve gelecek gayeler için neler söylemek istersiniz?

‘’TOKYO OLİMPİYATLARINDA MADALYA ALAMADIK FAKAT UYGUN DERECELER ALDIK’’

Fatih Çintimar: Tokyo Olimpiyatlarına epeyce hoş bir takımla katıldık, epeyce da hoş dereceler aldık, evet madalya alamadık lakin muvaffakiyet manasında bir evvelki olimpiyatlardan Atletizm ismine daha başarılıyız. Bu olimpiyatta madalyasız 20 puan topladık. Olimpiyatta birinci 8’e giren atletlerimizin hepsi altyapıdan getirdiğimiz genç çocuklarımız.

Ömer Saraç: Berke Akçam geçtiğimiz günlerde 2021’in yükselen yıldızı seçildi. U20 Dünya Şampiyonu Atletizm için ve alttan gelen başka yeteneklerimiz için neler söylemek istersiniz?

‘’AŞAĞIDAN İNANILMAZ BİR NESİL GELİYOR’’

Fatih Çintimar: Aşağıdan inanılmaz bir nesil geliyor, bu bütün branşlar için geçerli. Hem atma, hem atlama, hem sprint bütün branşlar için geçerli. Berke Akçam ile Kenya’ya Dünya Şampiyonası’na gittiğimizde 9 tane finalde yarıştık. Bugüne kadar koştuğumuz bütün finallerin toplamına eşit bir final. Berke Akçam üst üste rekorlar kırarak finalde de yarışı kazandı. Koştuğu derece bakımından da Dünyada sıralamasında mevcut yerini koruyor.

Ömer Saraç: Tokyo Olimpiyatları öncesinde ‘’Türkiye’de atletizm liglerinde artık yabancı atlet yarıştırmama sonucu aldık’’ formunda bir açıklamanız vardı. Bugüne kadar yansımaları nasıl oldu?

‘’ALTYAPI MANASINDA KULÜPLER MANASINDA ÇOK HOŞ OLDU

Fatih Çintimar: Altyapı manasında, kulüpler manasında epeyce hoş oldu. Artık bu altyapıya sahibiz, bu nesle sahibiz. Yeni kuşakla hem kulüplerimizde gereğince atletimiz var tıpkı vakitte başarılı atletlerimiz var. Yabancı atlet devşirmeme, transfer konusu ne derseniz ismine bunlara muhtaçlığımız vardı.

Ömer Saraç: Siz nazaranve geldiğinizde Sergey Bubka’nın fahri danışmanlık yapacağını söylemiştiniz. O süreç nasıl ilerledi ve bugüne yansımaları nasıl oldu?

‘’SERGEY BUBKA’DAN DANIŞMANLIK YAPMASINI İSTEDİM’’

Fatih Çintimar: Sergey Bubka’dan danışmanlık yapmasını istedim. Bize her hususta dayanak oluyor, her sorduğumuz soruya karşılık veriyor. Nerede olursak olalım kafilemize dayanak oluyor. Buraya bu süreç içerisinde 5-6 sefer ulusal grup ile sohbet etmeye geldi. Bunlar hem bizim için, Türk Atletizmi için çok kıymetli çalışmalardır. Buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.

Ömer Saraç: Liderim siz atletizmi ülke sporunda hangi noktaya koyarsınız?

‘’ATLETİZM İŞTİRAK OLARAK HEM ÜLKEMİZİN birebir vakitte DÜNYANIN EN BÜYÜK SPORU’’

Fatih Çintimar: Ben bir sefer futbolu ile öteki sporları hiç bir hususta kıyaslama ve tartışma noktasına almıyorum. Futbol bir kesim, kendine ilişkin dinamikleri olan, döngüsü olan, ekonomik çapı olan farklı bir kesim. Biz spor adamı olarak, futbolu sporun haricinde tutmamız gerek. Atletizm katılırım olarak hem ülkemizin birebir vakitte Dünyanın en büyük sporu. İstanbul Maratonu bugün sporsal manada yapılan en büyük tertip. Atletizm sporun Atasıdır.

Ömer Saraç: Bu programı izleyen veliler ve genç kardeşlerimiz vardır. Ülkemizde her ne kadar son senelerda o algı yıkılmaya çalışılsa da hala kimi aileler çocukları atlet olursa geleceğinden korkuyor. Siz bu mevzu hakkında neler söylemek istersiniz?

‘’VELİLERİMİZE SESLENİYORUM LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZ SPOR YAPSIN’’

Fatih Çintimar: Velilerimize sesleniyorum sporun hangisi olursa olsun lütfen çocuklarımız spor yapsınlar. Sporu yapan çocuk daha üretken oluyor, daha etkin oluyor, daha zeki oluyor. Daha fazla beşerle temas ettiğinden daha toplumsal oluyor. ötürüsıyla çocuklarımızın spor yapması konusunda hemfikir olmalıyız.

Ömer Saraç: Son olarak, turnuva düzenleme konusunda sahiden de fazlaca maharetli bir ülkeyiz. Önümüzdeki senelerda atletizmle ilgili bize verebileceğiniz bir bilgi var mıdır?

‘’2023’ÜN ATLETİZM YILI İLAN EDİLMESİ İÇİN AĞIR UĞRAŞ SARF EDİYORUZ’’

Fatih Çintimar: 2023’ün Atletizm yılı ilan edilmesi için ağır uğraş içerisindeyiz. Amaçlarımız doğrultusunda bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

Okumaya devam et...