Beykozlu
New member
Fasülye Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo taze fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyeler temizlenir. Ortadan ikiye bölünür.
- Tavaya yağımızı koyuyoruz. Temizlenmiş fasulyeleri koyuyoruz.
- Bir su bardağı su ekliyoruz. Buharında pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı yarı kısık olsun.
- Tuzu ekliyoruz. Ara orta karıştıralım.
- Fasulyeler suyunu çekince pişmiş mı denetim edelim çiğ ise az su ekleyebilirsiniz.
- Suyunu çektikten daha sonra yavaş yavaş karıştırarak yavaşça kızartalım. Çay saatlerinde sabah kahvaltısına bile yapabilirsiniz. Afiyet olsun.