Beykozlu
New member
Etsiz Ekşili (Van Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 deste ıspanak
- 3 büyük uzunluk soğan
- 8 adet yumurta
- Tuz
- Limon tuzu (pestil de olur)
- Pul biber
- Su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yıkanmış olan ıspanaklarımızı doğrayalım (ıspanağın başındaki pembe kısmı ben kullanmadım).
- Soğanlarımız küp küp doğrayalım.
- Tencereye yağ koyup kızdıralım akabinde soğanları dökelim üzerine kavuralım rengi pembeleşmeden ıspanakları dökelim üzerine ve beş dakika kadar o biçimde kavuralım.
- Akabinde salçayı döküp kavuralım ve yavaş yavaş suyu ekleyelim. Su üzerini geçmeyecek kadar olursa daha âlâ olur.
- Kaynayana kadar ağzını kapatalım.
- Kaynadıktan daha sonra baharatları ekleyelim.
- Bir kabın içerine yumurtaları kıralım ve kaynayan yemeğin içine dökelim. Durmadan 1- 2 dakika kadar karıştıralım.
- Akabinde altını kapatıp kendinde demlenmesini bekleyelim.Yemeğimiz hazırdır afiyet olsun.