Etli Yeşil Fasulye

Beykozlu

New member
Etli Yeşil Fasulye Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 2 kuru soğan
  • 4 tane tatlı yeşil biber
  • 5 adet sarımsak
  • 4 tane patates
  • 3 tane domates
  • 8 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
Etli Yeşil Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Dana kuş başını öncesinden haşlıyoruz.
  2. Tıpkı biçimde fasulyeleri de haşlıyoruz.
  3. Kuru soğan, patates, sarımsak, biber ve domateslerimizi de güzelce soyup temizleyip doğuyoruz.
  4. Akabinde yemeğimizi pişireceğimiz tencerede soğan, sarımsak ve biberlerimizi kavuruyoruz.
  5. ondan sonrasında salçayı baharatları ve domatesleri de ekleyip karıştırdıktan daha sonra patatesleri de üzerine döküp birdaha karıştırıyoruz.
  6. esasen etimizi evvelde haşlamıştık onu da yemeğimizle birleştiriyor ve fasulyeleri de üzerine katıyoruz akabinde düzgünce karıştırıyoruz.
  7. daha sonra son olarak et suyunu da yemeğimize katıp karıştırıyoruz.
  8. Pişmeye bırakıyoruz yemeğimizin suyu kaynamaya başladıktan daha sonra ateşini az kısıyoruz ki yavaş yavaş pişsin. Altı yanmasın. * umarım beğenirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim. ????????????.
Etli Yeşil Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst