Beykozlu
New member
Etli Yeşil Fasulye Sulusu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg yeşil fasulye
- 400 gr kırmızı dana et
- 150 gr haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 litre su
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyeleri ayıklayıp doğruyoruz.
- Eti doğrayıp tencereye alıp kavuruyoruz.
- Zeytin yağı koyup soğanı ve biberi doğrayıp kavuruyoruz.
- Domatesleri soyup doğruyoruz onları da ek ediyoruz.
- Fasulyeleri üstüne koyuyoruz, baharatları ve salçayı ekliyoruz.
- Üstüne suyu da ek ediyoruz, fasulyelerin pişmesini bekliyoruz.
- Nohutları da ekleyip yemeğimizin altını kapatabiliriz. Afiyet olsun ????.