Beykozlu
New member
Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 demet pazı
- 500 gram kuzu kıyma
- 1 adet soğan (büyük)
- 1 su bardağı kırık pirinç
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazıların sapları kesilerek kaynar su içerisinde 3 dk bekletilir. Müddet sonunda çabucak çıkartılıp soğuk suyun içerisine atılarak suyu süzdürülür.
- İç harcı için; geniş bir kabın içerisine tüm materyaller konularak karıştırılır.
- Pazıların kalın damarlı kısımları el ile yahut bir bardak sayesinde ezilir.
- Pazı yaprağının üzerine bir ölçü harç konularak rulo biçiminde sarılır. Tencereye yerleştirilir.
- Sosu için; küçük bir sos tenceresine zeytinyağ ve öteki gereçler konularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan daha sonra ocağın altı kapatılarak tencerenin üzerine gezdirilir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir. Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirilir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak denetimli bir biçimde pişirilir. Afiyet olsun????.