Etli Patlıcan Yemeği

Beykozlu

New member
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet bulyon
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Etleri küçük küçük doğrayalım.
  2. Bir tencerede etleri kavuralım.
  3. Üzerine su ekleyip etleri pişirmeye devam edelim.
  4. Soğanları biraz iri doğrayalım.
  5. Patlıcanları küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
  6. Etler suyunu çekince, soğanı ve zeytinyağını ek edip kavuralım.
  7. Biber salçası ve domates salçası koyup suda ek edip karıştıralım.
  8. Patlıcanları ve bulyonu ek edip, tuz ve baharatlarıda ekleyip kaynamaya bırakalım. Afiyet olsun….
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst