Beykozlu
New member
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı nohut
- 1 tane küçük uzunluk kuru soğan
- 150 gram kadar kuzu kuşbaşı et
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane yeşil biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kimyon
- İsteğe göre pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, biraz sıvı yağda kavuralım, yeşil biberi de ek edip biraz kavurduktan daha sonra kuzu kuşbaşı eti ek ederek etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Akabinde salçaları ek edip iki dakika daha kavuralım (Salça ölçüsünü tuz ve rengine nazaran ayarlayabilirsiniz) geceden ıslattığımız nohudun suyunu süzelim tencereye alalım 2-3 dakika daha hepsini kavuralım.
- Baharatlarını ekleyip karıştıralım, üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ek edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- Düdüğü dik pozisyonda olacak biçimde orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu etapta ocağın altını kısıp düdüğü yatık pozisyona getirip 20 dakika kadar pişirelim.
- Mühletin sonunda ocağın altını kapatıp düdüklü tencerenin “ilk sıcaklığı çıktıktan daha sonra” tencerenin düdüğünü dik pozisyona getirerek ortasındaki havanın çıkmasını sağlayalım,.
- Kullanacağımız nohutlar farklı olacaktır kimi cins nohutlar çabuk pişer kimileri daha geç pişer.
- Yemeğin pişip pişmediğini denetim edelim, pişmemişse birebir biçimde kapağı kapatarak biraz daha pişirelim.
- Benim yemeğim piştikten daha sonra yanına tel şehriyeli pirinç pilavı ve tablacı salatası hazırlayarak servis ettim, sizler istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. ????Afiyet olsun ????
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı