Etli Nohut Yemeği

Beykozlu

New member
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tane küçük uzunluk kuru soğan
  • 150 gram kadar kuzu kuşbaşı et
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • İsteğe göre pul biber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, biraz sıvı yağda kavuralım, yeşil biberi de ek edip biraz kavurduktan daha sonra kuzu kuşbaşı eti ek ederek etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
  2. Akabinde salçaları ek edip iki dakika daha kavuralım (Salça ölçüsünü tuz ve rengine nazaran ayarlayabilirsiniz) geceden ıslattığımız nohudun suyunu süzelim tencereye alalım 2-3 dakika daha hepsini kavuralım.
  3. Baharatlarını ekleyip karıştıralım, üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ek edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  4. Düdüğü dik pozisyonda olacak biçimde orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğünden ses çıkacaktır bu etapta ocağın altını kısıp düdüğü yatık pozisyona getirip 20 dakika kadar pişirelim.
  6. Mühletin sonunda ocağın altını kapatıp düdüklü tencerenin “ilk sıcaklığı çıktıktan daha sonra” tencerenin düdüğünü dik pozisyona getirerek ortasındaki havanın çıkmasını sağlayalım,.
  7. Kullanacağımız nohutlar farklı olacaktır kimi cins nohutlar çabuk pişer kimileri daha geç pişer.
  8. Yemeğin pişip pişmediğini denetim edelim, pişmemişse birebir biçimde kapağı kapatarak biraz daha pişirelim.
  9. Benim yemeğim piştikten daha sonra yanına tel şehriyeli pirinç pilavı ve tablacı salatası hazırlayarak servis ettim, sizler istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. ????Afiyet olsun ????
Not: Gereçler kısmına yazdığım kuşbaşı etin ölçüsü iddiasıdır, kurban eti kullanıyorum mutfak tartım da olmadı için göz sonucu ayarladım.

Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst