Beykozlu
New member
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
1-Mutlaka kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın. Pişmesi daha kolay olacaktır.
2-Pişirmek için düdüklü tencere kullanın ,pişme mühleti olağan tencereye nazaran çabuk olacaktır.
3-Soğanı ve eti yeterli kavurun ki daha lezzetli olur.
4-İsteğe bağlı olarak kemik suyu da kullanılabilir.
5-Tabiki güveç tencereyi de demeden edemeyeceğim onda pişen yemekler hem yavaş pişiyor hemde lezzeti değişik oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kg kuru fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr kuş başı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Su (Yaklaşık 7 su bardağı)
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tencereyi ocağa koyun.
- İçine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın ve erimesini sağlayın.
- çabucak sonrasında soğanı küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
- Birazcık rengi değişinceye kadar kavurun.
- Kuş başı eti de içine koyup, kavurmaya devam edin.
- Kavrulmuş soğan ve etin üzerine domates salçasını ve biber salçasını da ek edin.
- Bir iki kere daha karıştırın.
- çabucak sonrasında önce ıslatılmış kuru fasulyeyi de içine koyup, karıştırın.
- Suyunuda dökerek tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatın pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
1-Mutlaka kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın. Pişmesi daha kolay olacaktır.
2-Pişirmek için düdüklü tencere kullanın ,pişme mühleti olağan tencereye nazaran çabuk olacaktır.
3-Soğanı ve eti yeterli kavurun ki daha lezzetli olur.
4-İsteğe bağlı olarak kemik suyu da kullanılabilir.
5-Tabiki güveç tencereyi de demeden edemeyeceğim onda pişen yemekler hem yavaş pişiyor hemde lezzeti değişik oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı