Beykozlu
New member
Etli Dolma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 13 adet dolmalık biber
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Birkaç tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda dolmalık biberlerin içini temizleyip, yıkayalım.
- Ardından derim bir kaseye soğanları ve maydanozları ince ince doğrayalım ve kaseye alalım, öbür malzemeleride ekleyip, yoğuralım.
- Dolmaları tek tek dolduralım ve tencereye dizelim.
- Sosunu hazırlayıp, üzerine dökelim orta ayarlı ocakta kapağını kapatıp, pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun güzel iftarlar (Sıcak servis etmeyi unutmayalım