Beykozlu
New member
Et Yemeklerinin Yanına Yakışan Zeytinyağlı Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk soğan
- 5-6 dş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk domates
- Yarım kg taze fasulye
- 1 çay bardağı gerçek zeytinyağı
- 3 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz ve tenceremize alıyoruz.
- Üzerine istediğimiz boyuta getirdiğimiz fasulyelerimizi koyuyoruz.
- Onun üzerine kabuğu soyulmuş küp doğradığımız domatesimizi ekliyoruz.
- Sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz.
- Şeker ve tuzunu ek edip son olarak zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharıyla pişmesini sağlıyoruz. Ve fazlaca lezzetli oluyor. Et yemeklerimizin yanında vazgeçilmez zeytinyağlılarımızdan biri. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun