Beykozlu
New member
Eşkili Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bamyayı yazın kuruttuğum bamya haşlayıp buzluğa koymuştum hayli pratik oluyor.
- 200 gr kuzu et
- 1 adet soğan
- Yarım kilo bamya
- 1 yemek kaşığı sumak eskisi
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Not EkleTarifi Yazdır
Bamyayı yazın kuruttuğum bamya haşlayıp buzluğa koymuştum hayli pratik oluyor.
- Bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip pişiriyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekliyip uygunca karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ ile bamyayı ekleyip nohutu da ekliyoruz.
- Üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- hemen sonrasında 2 diş sarımsak rendelenmiş ekliyoruz.
- Sumak eşkisini, tuzu ,naneyi ekleyip biraz kaynadıktan daha sonra altını kapatıyoruz.