Beykozlu
New member
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk kereviz (Soyulup enginar halinde halka halka doğranmış)
- 1 adet limon
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ (Harçları pişirirken)
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet büyükçe patates (Küp küp minik doğramış)
- 1 ,5 ajda çay bardağı bezelye
- 2 orta uzunluk havuç (Soyulup küp küp doğranmış)
- 3 çay bardağı sıcak su (Harçları pişirirken)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ (Krevizi pişirirken)
- 1 çay bardağı su (Gerekli ise kerevizi pişirirken)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizleri soyup, enginar halinde halka halka doğruyor ve yarım limonlu suda bekletiyoruz.
- Patatesimizi minik küp küp doğrayıp nişastasından arınması için suda bekletiyoruz.
- Yayvan bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağımızı alıp soğanları ekleyerek öldürüyoruz (Çok öldürmeyelim yavaşça canlı kalsın ki öbür sebzeler kavrulurken yanmasın)
- Akabinde bezelyelerimizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
- Küp doğranmış havucumuzu ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz, yıkayıp süzdüğümüz küp doğranmış patatesleri ekliyoruz, karıştırıp üzerine 3 ajda çay bardağı sıcak su ve yarım çay kaşığı tuz katıyoruz.
- 1 taşım kaynatıp, kısık ateşte sebzeler yavaşça yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika denetimli pişiriyoruz (Kerevizle birlikte de pişeceği için tam haşlamıyoruz) Altını kapatıyoruz.
- Kerevizlerimizi yayvan bir tencereye diziyoruz. Üzerlerine kaşık kaşık sebzeli harcımızı koyuyoruz. Sebzelerin piştiği suyu kaldığı kadar bu tencereye ekliyoruz.
- Tencereye kerevizlere gelmeyecek biçimde kenarından 1 çay bardağı su ekliyoruz (Gerekli değilse eklemeyin tencerenin 1/4!ü kadar su yeterli)ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekliyoruz.
- Üzerine yarım limon suyu ve tuzumuzun öbür yarısını ekleyip, bir taşım kaynatıyor ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın 1 çay kaşığı şekeri serpiştiriyoruz. Kerevizler yumuşayınca altını kapatıyoruz.
- Süslemek için; kereviz yaprakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun