Beykozlu
New member
Ekşili Yuvarlama Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik simit
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yarısı kadar tuz su
- 1 yemek kaşığı salça
- Haşlanmış nohut ve et
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Limon tuzu
- Su
- Et suyu (Et suyu yetersiz olduğu için olağan kaynatılmış suda ek edebilirsiniz)
- 1 bardak zeytinyağı ve 3 çay kaşığı kuru nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için simidi ıslatıp bekletiyoruz üzerine tuz karabiber ve salça ekleyip yoğuruyoruz. Üzerine un ekleyip biraz suyla yoğuruyoruz.
- Tam kıvamına gelince biraz zeytinyağı alıp elimizi bandırarak yuvarlak biçimde yuvarlıyoruz daha sonra et ve nohudu düdüklü tencereye alıp, 40 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Oda piştikten daha sonra bir soğanı doğrayıp başka bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Üzerine salça karabiber pul biber tuz ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanmış et ve nohudu suyuyla bir arada ekleyip limon tuzu da ek edip, suyu yetersiz olabilir olağan kaynatılmış suda dahil edilebilir.
- Üzerine yuvarlamamızı ekleyip, karıştırıyoruz. 30 dakika orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ortada karıştırın tabanını tutabilir.
- Yuvarlamanın üzeri ortasında bir bardak zeytinyağı ve üç çay kaşığı kuru nane kızdırıp üzerine gezdiriyoruz servise hazır afiyet olsun ????