Ekşili Yuvarlama

Beykozlu

New member
Ekşili Yuvarlama Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı köftelik simit
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yarısı kadar tuz su
  • 1 yemek kaşığı salça
Yemek için;

  • Haşlanmış nohut ve et
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Limon tuzu
  • Su
  • Et suyu (Et suyu yetersiz olduğu için olağan kaynatılmış suda ek edebilirsiniz)
Üzeri için;

  • 1 bardak zeytinyağı ve 3 çay kaşığı kuru nane
Ekşili Yuvarlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için simidi ıslatıp bekletiyoruz üzerine tuz karabiber ve salça ekleyip yoğuruyoruz. Üzerine un ekleyip biraz suyla yoğuruyoruz.
  2. Tam kıvamına gelince biraz zeytinyağı alıp elimizi bandırarak yuvarlak biçimde yuvarlıyoruz daha sonra et ve nohudu düdüklü tencereye alıp, 40 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Oda piştikten daha sonra bir soğanı doğrayıp başka bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  4. Üzerine salça karabiber pul biber tuz ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanmış et ve nohudu suyuyla bir arada ekleyip limon tuzu da ek edip, suyu yetersiz olabilir olağan kaynatılmış suda dahil edilebilir.
  5. Üzerine yuvarlamamızı ekleyip, karıştırıyoruz. 30 dakika orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ortada karıştırın tabanını tutabilir.
  6. Yuvarlamanın üzeri ortasında bir bardak zeytinyağı ve üç çay kaşığı kuru nane kızdırıp üzerine gezdiriyoruz servise hazır afiyet olsun ????
Ekşili Yuvarlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst