Beykozlu
New member
Ekşili; Vanın En Sevilenlerinden Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 bağ ıspanak
- Üzerini geçecek kadar su
- Tuz, karabiber, pul biber
- Ekşi pestil (olmasa da olur)
- 4 adet yumurta
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağda yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip onu da güzelce kavuruyoruz.
- Orta uzunlukta doğranmış ıspanakları ek edip bir iki karıştırıyoruz.
- Ispanaklar da kavrulunca üzerini geçecek kadar su ek ediyoruz.
- Güzelce piştikten daha sonra baharatları ve pestili ek edip 5-10 dakika daha kaynatıyoruz.
- En son servis etmeye yakın yemeğimizin içine yumurtaları kırıp öylece kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz (yumurtaları mümkün olduğunca birbirinden başka yere kırın ki birbirine fazlaca karışmasın)
- Yumurtalar piştikten daha sonra her tabağa bir yumurta olacak biçimde servis yapalım. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. .