Beykozlu
New member
Ekşili Kapuska Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️Lahana ( ben yarım lahana kullandım)
- ️1 adet büyük yahut iki küçük soğan
- ️2 çay bardağı domates suyu
- ️1 tatlı kaşığı biber salçası
- ️Yarım limon suyu
- ️1 adet havuç
- ️Baharatlar ( pul biber, acı biber, sumak, nane )
- ️Damak zevkinize nazaran tuz ve bir küp şeker.
- ️Nar ekşisi
- ️Yarım çay bardağından az sirke
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve havucu biber salçası ile birlikte az yağda kavuruyoruz.
- Domates sosunu isterseniz biraz salçada ek edebilirsiniz. Ben yazın yaptığımız domates sularından kullandım şayet siz de yoksa domatesleri küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz.
- Lahanaları ekleyelim. Lahananın çıkardığı su yetmezse biraz su ek edebilirsiniz.
- Lahanaların üstüne yarım çay bardağından az sirkeyi dökebilirsiniz ve damat zevkinize nazaran epeyce olmayacak biçimde nar ekşisini ekleyebilirsiniz.
- Yemeğin piştikten daha sonra limonu ek etmeyi unutmayın ????.