Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla)

Beykozlu

New member
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet büyük uzunluk kabak
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Yarım adet limon
  • Tuz, sıvı yağ isterseniz pul biber, karabiber
Üzeri için

  • 6-7 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı silme nane
  • Tuz
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda güzelce kavuruyoruz.
  2. ondan sonrasında salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Domates rendesini ekleyip 1-2 dakika da o biçimde kavurup kabakları ekliyoruz.
  4. Kabakları da kavurup en son üzerine nohutu tuzu ve limonu sıkıp ,üzerini geçecek biçimde su ekleyip,böyle kaynatıyoruz.Yemeğimiz epey sulu olmayacak biçimde suyunu ayarlayalım.
  5. Pişen yemeğimizi servis tabağına aldıktan daha sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.
  6. Sos için, sarımsağı rendeleyin, limon suyunu sıkıp nane ve epey az tuz ek edip uygunca karıştırın. Bu ortada ben kabakları soymadım çatalla çizik attım.
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst