Beykozlu
New member
Ebegümeci Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Dilediğiniz kadar ebegümeci
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı (soğanları kavurmak için)
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 avuç bulgur
- Karabiber, kırmızı pulbiber ,tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ebegümecimizi ayıklayıp temizleyip güzelce yıkıyoruz süzgece alıp bi kenara bırakıyoruz.
- Soğanımızı uygun bir tencerede zeytin yağı ile güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana tereyağını koyup karıştırıyoruz daha sonra salçamızıda atıp güzelce kavuruyoruz.
- Üstüne iki yumurta kırıp onlada kavuruyoruz.
- Bir avuç bulgurumuzu baharatlarımızı atıp bi karıştırdıktan daha sonra ebegümecimizi katıyoruz .
- Onunla da karıştırıp ağzını kapatıyoruz .
- Ben hiç su koymadım zira sulandı oda yetti çabuk piştiği için siz biraz sulu olsun isterseniz yarım çay bardağı sıcak su katabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.