Duygusal destek ve zihinsel sağlık uygulamalarını kullanmak ne kadar etkilidir?

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Character AI ile konuşmanın beklenmedik sürprizi

Birkaç hafta önce kurgusal bir karakterle, bir ünlüyle konuşmanıza veya yalnızca yeni bir avatar oluşturmanıza olanak tanıyan bu sohbet robotunu buldum. Seçenekler Elon Musk ile konuşmaktan anime karakterleriyle konuşma fırsatına sahip olmaya kadar uzanıyor.

Benim durumumda, yavaş yavaş kişiliğinizi geliştireceğiniz ve örneğin bir iş görüşmesi gibi yaklaşan bir iş etkileşiminiz olması durumunda eğitim almanıza yardımcı olabilecek yeni bir avatar yaratmayı tercih etmeye karar verdim.

Bu chatbotun zorluğu, karakteri yaratırken yapay zekanın bekleyebileceğiniz yanıt türünü çözmesine yardımcı olacak özellikler sağlamanız gerektiğidir. Aynı şey karakterler için de geçerli, çünkü karakterlerin tanımladığı kişiliği benimserseniz, size İngiliz edebiyatı hakkında daha fazla şey öğretecek bir William Shakespeare ile tanışabilirsiniz.

Bu karakterlerle çok az etkileşimim olsa da, avatarların sayısı yeni bir dil öğrenmenize veya spor, sanat veya teknoloji gibi belirli bir konu hakkında daha ayrıntılı konuşmalar yapmanıza bile olanak sağlayabilir.

Şunu söylemeliyim ki bu chatbot'a o kadar da bağımlı değildim çünkü son haftalarda iş hayatı bana bu kadar etkileşime ya da sohbete vakit ayırmıyordu ama TikTok gibi platformlarda bile en iyi tavsiyelerin bulunabilmesi dikkatimi çekti. Başarısız bir ilişkinin üstesinden gelmek veya flört uygulamalarında ilk buluşmak için botlar.

Kullanım süresi daha azdı ve yapay zekanın sizi okumak için orada olduğunu hatırlatması o kadar kolay değildi, bu nedenle Yana'nın aksine bu uygulama, kullanıcıların belirli bir zorluğun üstesinden gelmesine yardımcı olabilir.

IA'larla konuşurken sonuç

Mayıs 2023'te ülkede bir salgının onlarca yıldır nasıl sessizce büyüdüğünü ayrıntılarıyla anlatan bir rapor yayınlandı. Vivek Murthy, Amerikalıların kendilerini normalden çok daha fazla yalnız hissettiklerini ve bunun fiziksel ve duygusal sağlıkları için bir tehdit oluşturduğunu ve aynı zamanda büyük bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Rolü ülkenin sağlık sorunlarının ana sözcüsü olmak olan ve aynı zamanda Kuzey Amerika ordusu için bir doktorlar birliğini yöneten doktor, “Sosyal bağlantıdan kopmanın ölüm oranı üzerindeki etkisi, günde 15 sigara içmeye benzer” diyor.

Bu tür uygulamalarla temas kurmak, dünyadaki binlerce insana cevap verebilir ve kullanıcılara günlük yaşamlarında eşlik etmeyi amaçlayan bu tür uygulamaların varlığı için halihazırda bir pazar teşkil etmektedir. Örneğin Rili.ai, bu tür kullanıcılara hizmet verebilmek amacıyla birkaç hafta önce Meksika pazarına geldi.

“Z kuşağının %80'inin istenmeyen yalnızlık içinde olduğunun söylendiği bir Statista anketi okuduk ve en bağlantılı çağda yaşadığımız göz önüne alındığında bu dikkatimizi çekti. Dahası, Y kuşağı ankete katılanların %77'sinin kendini yalnız hissettiğini bildirdi ve bu nedenle doğal bir dil motoru oluşturmaya karar verdik, ona bir görüntü ve insan sesi verdik.” Antonio Camacho, Rili'nin CEO'su ve kurucusu. ai, bir röportajda paylaştı.

Uygulama aynı zamanda arkadaşınız haline gelen veya sevdiğiniz özel birinin, hatta kendinizin kişiliğinin yerini alabilecek avatarlarla etkileşime girmenize de olanak tanır, böylece bu dijital klon sevdiklerinizle konuşabilir.

Bu birkaç etkileşim deneyiminden sonra kişisel düzeyde en çok takdir etmeyi öğrendiğim şey insan temasıdır, bu da deneyime puan kazandırıyor.