Dünya Yüzme Şampiyonası’nda Rai’den cinsiyetçi açıklamalar

celikci

New member
Rai yorumcusu, konuyu bir “bar şakası” olarak sınıflandırarak ve sözlerinde herhangi bir cinsiyetçi veya ırkçı niyet olduğunu kararlı bir şekilde reddederek kendini haklı çıkarmıştı. Yeterli olmayan, hatta CEO Sergio tarafından beğenilmeyen bir gerekçe. “Bir Kamu Hizmeti gazetecisi, yayınlanan şeyi bir ‘bar şakası’ olarak nitelendirerek kendini haklı çıkaramaz – dedi – yorumcu ve yorumcuyu Japonya’dan hemen geri getirin.”

Yorumcuların Viale Mazzini’nin dikkatine sunduğu ifadeleri arasında, “İyi iç, sağlıklı iç, Pakistanlı iç” ifadeleri yer aldı. Ve hala ikisi arasında bazı tartışmalar var: “Hollandalı büyük”. “Muzafferimiz gibi”. “Ha”. “Heh harika heh”. “Ama zaten yatakta aynı boydalar.” Ayrıca: “Buna Harper deniyor, o bir arp çalıyor. Arpı nasıl çalıyorsun? Sen…” “Dokunuyor musun?” “Sen çimdikle”. “Evet, veriyorum”. “Avantajı bu, erkekler yedi nota çalışmak zorunda, kadınlar ise sadece üç”. “Devam ettiğini biliyordum. Si La Do. Sol Sol Fa.” Ancak diğer yorumlar bunun yerine Çince telaffuzlarla ilgili klişeler bildirdi. İtalyan atlet Riccardo Giovannini’nin ismiyle ilgili olarak yorumcuların “Liccaldo, Çinliler Liccaldo derdi” dediklerini işitiyorlar.

Lorenzo Leonarduzzi de 2020’de bir ralli yarışı sırasında Estonyalı sürücü Ott Tanak’ın ikinciliği hakkında yorum yaparken fırtınaya yakalanmıştı. “Bana kötü bir şaka yaptılar, anlatırsam yüz euro kazanmamı istiyorlar – dedi – Donna nanak, hepsi Tanak”. Çıkış, Rai Sport’un o zamanki direktörü Auro Bulbarelli’nin özür dilemesine ve askıya almayla sonuçlanan bir soruşturma açılmasına neden oldu.