Dünya şampiyonu para tekvandocu Seçil Er’in gözü olimpiyatlarda

semaver

New member
Dünya Tekvando Federasyonu tarafınca Türkiye Tekvando Federasyonu’nun mesken sahipliğinde, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ve 43 ülkeden 263 atletin katıldığı 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda Seçil Er, dünya şampiyonu oldu. Şampiyonluğunun akabinde memleketi Çankırı’da coşkuyla karşılanan Er, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Şampiyonada İstiklal Marşı’nı okutmanın kendisine büyük gurur verdiğini tabir eden ulusal sportmen, bundan daha sonraki en büyük hayalinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söylemiş oldu.

“Ülkem ismine fazlaca gurur verici”

Şampiyonluk öncesi fazlaca sıkı bir çalışma sürecinden geçtiğini belirten Seçil Er, “Şampiyonluk öncesi haftanın 6 günü idman yapıyoruz. Kimi günler tek idman, kimi günler ise çift idman oluyor. İdman içeriğimizde fizikî, teknik, taktik ve kondisyon idmanları olarak ilerlemekteydi. Maça kadar ağır bir temponun içerisindeydik. Şampiyon olduğumda fazlaca memnundum, hayli gururluydum. Bayrağımızı göklere kaldırmak, İstiklal Marşı’nı söyletmek ve Türkiye’yi şampiyon yapmak benim için gurur vericiydi. Etrafımdan epeyce hoş yansılar aldım. Beni sevenler, milletimiz, beni tanıyan ve tanımayan herkes tebrik etti ve benim mutluluğumu paylaştı” cümlelerine yer verdi.

“Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek en büyük hayalim”

Çalışmalarına sıkı bir biçimde devam edeceğini de vurgulayan başarılı atlet, “Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları. Dünya şampiyonası, olimpiyat için büyük bir puan veriyor ve ben de şampiyonada şampiyon olduğum için 140 tam puanı elde ettim ve olimpiyat havuzuna girdim. İnşallah bundan daha sonraki maçlarımda da derece yaparak, Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek en büyük hayalim” diye konuştu.

İHA

Okumaya devam et...