Dünya Şampiyonu Abdulsamet Çevik: Tüm ülkelere karşı savaş verdiğimi düşündüm!

semaver

New member
İspanya’da gerçekleştirilen IFBB-Uluslararası Beden Geliştirme ve Fitness Federasyonu Dünya Şampiyonası’nda büyük gurur… Turnuvada uğraş eden Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü sportmeni Abdulsamet Çevik, Dünya Şampiyonu oldu. Harran Üniversitesi’nde BESYO okuyan ve beden geliştirmede Türkiye Şampiyonu olan 21 yaşındaki sportmen bu başarısıyla yetinmedi, Dünya Şampiyonluğu’nu da kaptı. 65 ülkeden 1800 yarışmacının tertipte Genç Erkekler Atletik Fizik Dünya Şampiyonluğu’nu elde eden Abdulsamet Çevik, FANATİK’e konuştu.

‘Vücüdumu güzelliştirmek isterken…’

15 yaşından bu yana beden geliştirme sporuyla ilgilendiğini söyleyen Abdulsamet, “Merakımdan dolayı beden geliştirme sporuna başladım. Alışılmış sıkıntı oldu Şanlıurfa’da bunu yapmak, kısıtlı imkanlar var… 6.5-7 yıldır bu sporu yapıyorum. Birinci başta bedenimi güzelleştirmek için bu sporu yapıyordum. daha sonra insan daha fazlasını istiyor ve daha fazla derken iş buralara kadar geldi. Birinci yarışımda bu Türkiye şampiyonu daha sonrasında ise dünya şampiyonu oldum” dedi.

‘Tüm ülkelere karşı savaş verdiğimi düşündüm’

Şampiyon olana kadar şiddetli bir müddetçten geçtiğini vurgulayan genç sportmen, “Tabi kuvvetli bir müddetçten geçtim evvela. Kuvvetli bir idman ve diyet sürecinden geçtim. 6.5-7 yıldır profesyonel olarak beden geliştirmeyle ilgileniyorum. Lakin müsabaka sürecim 6 ay önce başladı. Sabah 4.30’da uyanıyor, kahvemi içiyordum. Aç karnına sabah 5’te bir saat kardiyomu yapıp, meskene gelip, kahvaltı yapıyordum ve dinleniyordum. çabucak sonrasında yük idmanım için beslenmemi yapıp, yük idmanımı gerçekleştiriyordum. İki tane profesyonel hocam vardı. Onların idman detaylarıyle ilerleme sürecim fazlaca süratli gelişti. Onların dayanağı ve benim azmim, tertipli antrenmanlarımla birlikte muvaffakiyet geldi. Hocalarımın dayanağı gerekiyordu bana. Yarış deneyimim yoktu, o takviyesi bana hocalarım verdi. Bu sürecin sonunda hoş bir başarılı elde ettim. bu biçimde bir atmosferde İstiklal Marşımızı okumak hayli hoş bir histi. Kendimi fazlaca uygun hissettim. Biroldukça ülkeye karşı, kendi ülkemin marşını okumak bana epey büyük bir gurur verdi. Kürsüdeyken asker selamı vermek üzere bir planım yoktu. Tüm ülkelere karşı bir savaş verdiğimi düşündüm o an. Bir anda asker selamı verdim” sözlerini kullandı.

‘Daha yeterli madalyalar kazandırmak istiyorum’

Daha büyük maksatlarının olduğunu fakat bu gayeler için sponsor dayanağı beklediğini kaydeden Abdulsamet Çevik, “21 yaşındayım, epey gencim. Bu iş epeyce maddiyat gerektiren bir iş. O niçinle daha güzel bir takviye alırsam ve bu maddiyat imkanları iş insanlarından ya da sponsorlardan bana sağlanırsa daha âlâ yarışlara gidip, ülkeme daha uygun madalyalar kazandırmayı düşünüyorum. Ben 21 yaşında öğrenciyim, bu spor haricinde yaptığım ek iş yok. Maddiyatı sağlayabilmem için bana kuvvetli sponsorlar gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Atalay Özçelikli

Okumaya devam et...