Beykozlu
New member
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Afiyet olsun.
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 yemek tabağı nohut
- Bir ölçü et( ceşidi ve ölçüsü siz belirleyebilirsiniz)
- 3 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencerenin içine sıvı yağımızı ve doğranmış etimizi koyalım ve kavuralım.
- Nohutumuzu ve salçamızı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sarımsakları soyalım ve kabın içine biraz tuz ekleyip ezelim, ve tenceremize dökelim.
- Akabinde kimyonuda ekleyelim.
- Son olarak karıştırıp suyumuzu dökelim.Ağzını kapatalım.
- Düdüklü tencerenizden ses gelmeye başlayınca, altını kısıp yaklaşık 30 dk pişirelim.
- 30 dk daha sonra altını kapatalım ve servis tabağına alalım.
- Yanında pilav ve bulgur pilavı ile ikram ederseniz daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı