Diyarbakırlı görme engelli halterci dünya şampiyonu oldu

semaver

New member
Diyarbakır’da 7 çocuklu ailenin tek oğlu olan görme engelli Mehmet Emin Erdoğan, çabucak hemen çocuk yaşlarda babasını kaybetti. Maddi imkansızlıklar niçiniyle okula gidemeyen, senelerca hamallık yaparak ailesine bakan Erdoğan, halterle tanışınca dünyası değişti. 25 yaşında okuma yazma öğrenen Erdoğan, halterde Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde etti. Konya’da 13-15 Temmuz’da düzenlenen Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda Türkiye birincisi olan Erdoğan, dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Erdoğan, 26- 29 Ekim tarihleri içinde Gürcistan’da yapılan Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda masterler dünya şampiyonu oldu.

“3 ÜNİVERSİTE BİTİRDİM”

Erdoğan, “Dicle Üniversitesi Vücut Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu 4 yıl olarak örgün tamamladım. ondan sonrasında açık öğretimden İş Güvenliği ve Bilgisayar İşletmeciliği kısımlarını bitirdim. Tam 3 üniversite bitirdim. Bana ‘yapamazsın’ diyenleri mahcup ettim. Öğretmen olarak bakılırsav yapıyorum” dedi.

6 ÜLKE ATLETİNİ GERİDE BIRAKTI

Görme Engeliler Halter Şampiyonası’nda Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Mısır, Nijerya ve Azerbeycanlı atletleri geride bırakıp altın madalyayı kazandığını belirten Erdoğan, “Dünya şampiyonu oldum. Altın madalyayı aldım. Bayrağımı dalgalandırdım, İstiklal Marşı’nı okuttuğum için epeyce memnunum. Bu benim için epey memnunluk veren bir histi. Genel kategoride de dünya 3’üncüsü oldum, 400 kilo kaldırdım toplamda. Tek harekette 190 kilo kaldırdım. İnsan istediğinde her şeyi yapar diye düşünüyorum. Görme engelli olabilirsin, bedensel engelli olabilirsin, bu senin sporuna ya da rastgele farklı bir yeteneğine mani değildir. 4 duvar ortasına tıkılmasınlar, şayet bir mahzurları var ise yetenekleri doğrultusunda o yetenekleri keşfetsinler ve ülkemizi de ülkeler içinde bayrağımızı, İstiklal Marşımızı okutsunlar”diye konuştu.

DHA

Okumaya devam et...