Daha az birinci sınıf MINT öğrencisi, biraz daha fazla kadın, çok daha fazla stajyer

Adanali

Member
Federal İstatistik Bürosu'ndan (Destatis) alınan verilere göre, MINT derslerine katılan birinci sınıf öğrencileri arasında kadınların yüzdesi arttı: 2022'de kadınların %35'i ilgili dersin ilk dönemine kaydoldu. . 2002'de bu oran %31'di.

Duyuru

BT sektöründeki işler ve iş teklifleri için Haberler'deki çevrimiçi iş piyasasına danışın:

Ancak bu, konular arasında ciddi farklar bulunan ortalama bir değerdir: Destatis'e göre iç tasarımın %87'si kadınken, otomotiv mühendisliğinde bu oran yalnızca %8'dir. BT'de bu oran %23'tür. Genel olarak üniversite eğitimine erkeklerden daha fazla kadın başlıyor: Destatis, 2022 akademik yılında birinci dönem öğrencileri arasında kadın oranının %52 olduğunu belirledi.

Daha az öğrenci, yüzde 70 daha fazla eğitim sözleşmesi

MINT konularında birinci sınıf öğrencilerinin sayısı biraz azaldı: 2022'de yaklaşık 305.200 birinci sınıf öğrencisi matematik, bilgisayar bilimleri, doğa bilimleri ve teknoloji kataloğundan bir konu seçti – önceki yıla göre %0,6 daha az. 2017 akademik yılında 351.400 kişi olacaktı. Tüm ders gruplarında birinci sınıf öğrencilerinin sayısı daha da belirgin bir şekilde azaldı, yani bir önceki yıla göre %2,4 oranında. Demografik değişim muhtemelen burada açıkça görülüyor. MINT konularının diğerlerine göre daha az azalması nedeniyle, tüm birinci dönem öğrencileri arasındaki payı da bir önceki yıl yüzde 37,7'den yüzde 38,3'e yükseldi.

Tüm MINT konularındaki sayılar da dönemden döneme düşüyor: 22/23 kış döneminde Destatis'in 1.078 milyon öğrencisi var; bu sayı bir önceki yıla göre %1,2 ve 20/21 kış döneminde ise %2,2 daha az.

BT uzmanlığı eğitimi söz konusu olduğunda işler daha olumlu görünüyor. Bu meslekte öngörülen yeni eğitim sözleşmesi sayısı 2012'de 10.300'den 2022'de 17.600'e %70 artış gösterdi. Bu, Destatis'e göre mesleği ikili eğitim sistemindeki yeni nitelikler arasında en popüler eğitim mesleklerinden biri haline getiriyor. Popülerlik açısından BT uzmanlığı eğitimi 2022 yılında genel olarak beşinci, erkeklerde ikinci, kadınlarda ise 24. sırada yer alacak. Burada da kadınların payı hafif bir artış gösterdi: 2021'de %8,8'den 2022'de %9,3'e.

(yardım)

Haberin Sonu