Çıtır Karnıbahar

Beykozlu

New member
Çıtır Karnıbahar Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 baş karnabahar (Benim yaptığım bir avuç içi kadardı)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
Sunum için;

  • 1 kase yoğurt
Çıtır Karnıbahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle karnabaharlarımızı 1-2 dakika kaynatıp haşlıyoruz.
  2. Yumurtalarımızı baharatlarla bir arada çırpıyoruz.
  3. çabucak sonrasında unu ve irmiği başka geniş tabaklara alıyoruz.
  4. Haşlanan karnabaharları evvel yumurtaya daha sonra una daha sonra bir daha yumurtaya ve daha sonrada irmiğe batırıyoruz.
  5. Karnabaharlarımız bittikten daha sonra yağın altını açıyoruz ve kızartıyor uz (Ben kolay olsun diye her birine kurdan taktım)
  6. çabucak sonrasında yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Karnıbahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst