Beykozlu
New member
Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg kadar karnabahar
- 2 dolu yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı su (gerekirse ilave edilebilir)
- 1 tam yumurta
- Çokça köri
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Galete unu ( alternatif mısır unu, susam)
- Süzme yoğurt
- Light mayonez
- Nane
- Muskat rendesi
- Karabiber
- Tuz
- Hardal, dereotu, kornişon turşu üzere eklemeler de yapılabilir
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar hariç tüm malzemeyi derin bir kasede güzelce karıştırdım.
- Koyu bir kek kıvamında sos elde ettim.
- Karnabahar modüllerini bu sosa batırıp galete ununa buladım.
- Air fryer de kızarana kadar pişirdim.
- Fırında 180 derecede pişirebilir yahut tavada kızartabilirsiniz.
- Tavada kızartmayı yeğleyenler karnabaharı kesinlikle haşlayarak kullansın.Aksi biçimde çiğ kalabilir.
- Sosu ortasında tüm materyalleri güzelce karıştırıp çıtır karnabaharları batırarak afiyetle tükettik.