Beykozlu
New member
Bulgurlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kg pırasa
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı bulgur
- 1 buçuk su bardağı kaynar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Salçayı ve zeytinyağını tencereye alalım.
- Salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Havuçları verev biçimde keselim, kavuralım.
- Akabinde verev doğradığımız pırasayı da ekleyelim kavuralım.
- 5 dakika kısık ateşte pırasayı kavuralım.
- Akabinde kaynar su ve bulguru ekleyelim, tuzunu atalım.
- Üzerine tereyağı bırakalım.
- Kısık ateşte yarım saat pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurtla yemenizi tavsiye ederim ????