Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası bitmiş oldu

semaver

New member
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası bitmiş oldu. 3 gün boyunca minderde kıyasıya rekabet yaşandığı şampiyonada 10 farklı sıklette 600’e yakın sportmen ter döktü. Daha evvel Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan, Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden atletler Sakarya’da altın madalya için uğraş etti. Sporseverlerin yakından takip ettiği tertip gerçekleştirilen ödül merasiminin akabinde bitmiş oldu.

Altın madalyalar sahiplerini buldu

55 kilogramda Emre Keyifli, 60 kilogramda Mükremin Aktaş, 63 kilogramda Ahmet Uyar, 67 kilogramda Murat Fırat, 72 kilogramda Cengiz Aslan, 77 kilogramda Yunus Emre Başar, 82 kilogramda Emrah Kuş, 87 kilogramda Metehan Başar, 97 kilogramda Beytullah Kayışdağ, 130 kilogramda Osman Yıldırım altın madalyanın sahibi oldu. Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Güreş Kadrosu sportmeni Mükremin Aktaş’ın kazandığı altın madalyanın yanı sıra Ramazan Can Aktaş 63 kilogramda, Ensar Karabacak 72 kilogramda 3’ncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Büyükşehir Belediyesi dereceye giren tüm atletlere özel olarak hazırlanan ikramları de takdim etti.

Lider Ekrem Şanlı: Sakarya spor kentidir

Şampiyonaya katılan tüm grup ve atletleri tebrik eden Lider Ekrem Büyük, ödül kazanan atletlere madalyalarını takdim etti. Cet sporu olan güreş branşına ulusal bir turnuvayla konut sahipliği yapmanın memnunluğunu yaşadıklarını söyleyen Lider Ekrem Şanlı, “Sakarya bir spor kentidir. Sporun her branşında yetiştirdiği kaç isimlerle ülkemizi temsil etmiş, düzenlediği başarılı tertiplerle dünyaya ismini duyurmuştur. 3 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz Türkiye Güreş Şampiyonası da kentimiz ismine gurur vericidir. İnşallah sporda marka kent Sakarya amacıyla attığımız adımlar meyvelerini veriyor, Sakarya spor otoriteleri tarafınca örnek gösterilen bir kent haline dönüşüyor. Şampiyonada madalya alan tüm atletleri kutluyor, katılan güreşçilere de muvaffakiyetler diliyorum” biçiminde konuştu.

İHA

Okumaya devam et...