Beykozlu
New member
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg Brüksel lahana
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi yada yarım bulyon
- 1 çay kaşığı karabiber tozbiber
- Tuz
- 4 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle Brüksel lahanaların dışını alıp sirkeli suda 5 dk bekletip yıkayalım.
- daha sonra tavaya yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları ek edip kavuralım.
- Üzerine salçasını ve baharatlarını ek edip 1 dk kadar salçayı da kavuralım .
- Küp küp doğradığımız patates ve havucu ek edip karıştırıp üzerine lahanayı koyalım .
- Karıştırıp suyunu koyalım kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.