Beykozlu
New member
Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 350 gram brüksel lahanası
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı süt ( 250 ml bardak ölçüsü
- 1 çay bardağı sıvı krema ( 150 ml
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tavır muskat
- 1 kase rendelenmiş mozzarella
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahanasının doruğundan 2 mm kesip dış yapraklarını temizleyin patatesleri soyup lahanaların büyüklüğünde doğrayın.
- Lahana ve patatesleri tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayın ve süzüp bir kenara alın.
- Tereyağını bir tavanın içerisinde eritin rendelenmiş sarımsak ek edip yavaşça kavurun unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Krema ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar güzelce karıştırın.
- Baharatları ekleyip kaynatın kaynayan sosun içine lahana ve patatesleri ekleyip harmanlayın.
- ondan sonrasında bir fırın kabına dökün.
- Üzerine peyniri serpiştirip evvelde ısıtılmış 180 derece fırında üzeri yavaşça kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.