Beykozlu
New member
Bol Sarımsaklı İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
).
Bol Sarımsaklı İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 baş sarımsak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 4 adet orta uzunluk domates
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz çabucak sonrasında ortadan kesip uzunlamasına dilimliyoruz.
- daha sonra farklı bir kaba domates ve sarımsaklarımızıda doğruyoruz( isterseniz sarımsakları ezebilirsiniz )
- Tavamıza sıvayağımızı ekleyip patlıcanlarımızı kızartıyoruz.
- Tüm patlıcanlar kızardıktan daha sonra dilerseniz akabinde biberde kızartıp ekleyebilirsiniz.
- Sıvı yağımızı boş bir kaseye boşaltıp akabinde tavada 3 yemek kaşığı kadar yağ bırakıyoruz ve doğranmış olan soğanımızıda kalan yağa ekleyip biraz kavuruyoruz .
- daha sonra salçamızı ekleyip eritiyoruz.
- daha sonrasında doğranmış olan domates ve sarımsağı ekleyip az kavurmaya devam ediyoruz son olarak kızartmış olduğumuz patlıcanları üste ekleyip karıştırmıyoruz .
- Tuz ekleyip kapağını kapatıp alta kalan domatesler pişene kadar ocakta bırakıyoruz ve domatesler piştikten daha sonra karıştırıyoruz ve daha sonra servis ediyoruz.
Bol Sarımsaklı İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı