Birgül Erken’den İstanbul Boğazı’nda 50 metreye tüpsüz dalış

semaver

New member
İstanbul Boğazı’nda, Vacrol konut sahipliğinde özgür dalış rekor denemesi gerçekleştirildi. Hür Dalış Dünya Rekortmeni Ulusal sportmen Birgül Erken, boğazın akıntısına karşı kendi rekorunu 50 metreye tek nefeste tüpsüz özgür dalış yaparak kırdı. 50 yaşındaki Ulusal atlet, içerisinde yurt içi ve yurt haricinden binlerce kişinin yazdığı geleceğe iletilerin yer aldığı Vacrol Vakit Kapsülü’nü de İstanbul Boğazı’na bırakarak bir unsur imza attı. “Geleceğe Tek Nefes” mottosuyla, aldığımız her sağlıklı nefesin değerine vurgu yaparak farkındalık oluşturmayı amaçlayan aktiflik öncesinde konuşan Birgül Erken, “Heyecanlıyız su biraz soğuk üzere duruyor. Güzel dilekler var içerisinde, bunları bir asır daha sonraya göndereceğim tek nefesle dalarak. 50 metreye dalarak bırakacağız, saklayacağız ve bu hoş dileklerin bir yaratım olduğuna inanıyorum. Sözcüklerin bir büyü olduğuna evvel niyet daha sonra akıbet derler, hoş şeyler olacak. Bu denizin karanlık sularına indiğinde bunlar orada yeşerecek, tohum üzere ekeceğiz âlâ dileklerimizi. Tabiattaki şifanın peşindeyiz zira hepimiz tabiatın bir kesimiyiz. Bu tabiatın adaptasyonu da tabiattan gelen şifa da beni her geçen gün daha da ilerletiyor kendi yaptığım sporda. Nefesim fazlaca kıymetli nefesin gücüne inanıyorum. Hoş şeylere güzel dileklerle” dedi.

“KESİNLİKLE ÖN HAZIRLIKSIZ DALMIYORUZ”

Boğazdaki akıntının büyük bir sorun olduğuna değinen Birgül Erken, “Biz bunun keşif dalışlarını yaptık. İşinde uzman bireyler var, muhakkak ön hazırlıksız dalmıyoruz. Biz bunların hepsini gerçekleştirdik ve grubuma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BOĞAZDA BİR BİRİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

En derin performansının 81 metre olduğunu ve yaklaşık 4 dakika sürdüğünü söz eden Birgül Erken, “Şu anda o kadar uzun tutmayacağız, güçlü bir su. Bu da bir gayret, kendime karşı rekor kıracağım. Boğaz’da bir birincisi gerçekleştiriyoruz bununla birlikte ayrıyeten tahminen de Boğaz’daki birinci derin dalış olacak. her insanın kalbinde bir aslan yatıyor yeni rekorlar var. Bir buz altı Guinness dünya rekoru var, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde yapacağız. Bunun haricinde da 100 metre amacım. Birinci 100 metreye dalan bayan hür dalışçı olarak bu yıl benim yılım olacak” formunda konuştu.

“GELECEĞE SÖZCÜKLERİN BÜYÜSÜNÜ BOĞAZ’IN SULARINA İNDİRDİK”

İstanbul Boğazı’nda tek nefeste 50 metreye tüpsüz dalış yaptıktan daha sonra konuşan Birgül Erken, “Dalışımızı gerçekleştirdik, hakikaten çok akıntılı bir gün. Lodos bizi vurdu ancak biz ön dalışlarımızı da yapmıştık. Su epey soğuk değil alışacağım galiba soğuk suya. Boğazda bir birinci gerçekleştirdik. Çok heyecanlıyız. Takımıma fazlaca teşekkür ediyorum, gece gündüz çalıştılar ve beni yalnız bırakmadılar. Vacrol kapsülle geleceğe sözcüklerin büyüsünü boğazın sularına indirdik” dedi.

DHA

Okumaya devam et...