Beykozlu
New member
Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet kuru soğan
- 3 orta uzunluk patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası(acı olmayacak)
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri küp küp doğrayıp kenarda hazır tutalım.
- Soğanları ince küp küp doğrayalım.
- Zeytinyağını geniş bir tencereye alalım.
- Soğanı da tencereye koyup soteleyelim.
- Soğan sotelenince havuçları doğrayıp içine koyalım salçayı da ek edip kavuralım.
- sonrasındasında patatesleri de tencereye alıp 2-3 dk daha kavuralım.
- Patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım çabucak sonrasında bezelyeleri de ek edelim.
- Sarımsakları soyup doğrayıp yemeğe koyalım.
- Tuzunu karabiberini de ekleyip son defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim. Yemek hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.