Beykozlu
New member
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 konserve bezelyenin yarısı
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2,5 bardak sıcak su
- Tuz, çay kaşığı ucuyla karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağında kavuralım.
- Rengi pembeleşince tereyağ ek edip karıştıralım.
- Küp küp doğranmış havuçları ek edip bi kaç tıp çevirdikten daha sonra kapağı kapatalım bi 10 dakika orta ara karıştırarak havucu kavuralım.
- bir daha küp küp doğranmış patatesi de ekleyip bi kaç tıp çevirip kapağı kapatalım 10 dakika da patatesler kavrulsun.
- Salçasını ekleyip karıştıralım.
- Süzülmüş bezelyeleri ekleyelim.
- Son olarak baharatları ekleyip karıştıralım ve suyunu ekleyelim.
- Kısık ateşte 20-25 dk denetimli pişirelim. Afiyet olsun.