Beşamelli Isırgan

Beykozlu

New member
Beşamelli Isırgan Tanımı İçin Gereçler

  • Bir bağ ısırgan
  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yarısı kadar tereyağ
  • Tuz
Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı yada pul biber
Beşamelli Isırgan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle eldiven giyerek ısırganları ayıklayıp yıkayalım ısırgan üstündeki ince iğneler elimize batmasın.
  2. Yıkadığımız ısırganları 2 su bardağı su ile saplarınında düzgünce haşlandığına emin olarak kaynatalım.
  3. Pişen ısırganları bir kenara alıp derin olmayan bir (pilav tenceresi gibi) tencerede tereyağını eritip 2 yemek kaşığı unun kokusu çıktıktan daha sonra sütü ekleyelim.
  4. Kıvam alan sütün içine tuzu ekleyip sarımsağı rendeleyelim.
  5. Isırganları yavaşça blenderleyip beşamelle birleştirelim.
  6. Kaynara çıkıp tekrar kıvam oluşturunca 5 dk karıştırarak kaynatalım ve ocaktan alalım.
  7. Üzerine tereyağ ve kırmızı toz ya da pul biberle sos yapıp gezdirelim afiyet olsun.
Not: ısırganın yararını saymakla bitmez lakin bu tat kusursuz merhum ananem yapardı buradan da onu anmak istedim.

Beşamelli Isırgan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst