Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında)

Beykozlu

New member
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo karnabahar
  • 1 kilo brokoli
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sebzelerimizi yıkayalım.
  2. Brokoli ve karnabaharı küçük modüllere bölelim.
  3. Havucu soyup epey ince olmayacak biçimde halka halka doğrayalım.
  4. Patatesi de yarım ay biçiminde doğrayalım.
  5. Sebzelerimizi haşlayalım. Sebzelerimizin püre olmayacak biçimde haşlanmasına dikkat edelim.
  6. Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek borcama alalım.
  7. Beşamel sos için yağ ve unu ocağa alıp fazlaca az kavuralım.
  8. Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  9. Beşamel sos kaynayınca baharatını ekleyip sebzelerin üzerine dökelim.
  10. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi ek ederek, 170 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
☺
.

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst