Beykozlu
New member
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük uzunluk karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su koyup dirliği gidene kadar haşlıyoruz.
- O sırada sosunu hazırlayalım tencereye tereyağını alıp eritelim, unu katıp kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü de ekleyelim.
- hafifçe kıvam almaya başlayınca karabiber ve tuzu katalım ocaktan alalım.
- Borcama haşlanmış karnabaharları alıp bır kısmını karıştıralım kalan kısmında üzerine dökelim.
- Üzerine kaşarları da serpip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.