Beykozlu
New member
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar küçük kesimlere ayrılır ve bir tencereye alınarak üzerine tuz katıp haşlanır.
- Beşamel sosun üretimi için:.
- Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
- Un ek edilerek kavrulur.
- Kokusu çıkan un kavrulur ve üzerine 1,5 su bardağı süt ek edilir.
- Çırpıcı ile süratlice çırpılır.
- Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- 1-2 dk. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alınır.
- Suyu süzülen karnabaharlar yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine beşamel sos dökülür.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
.