Beykozlu
New member
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un.
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 120 gram kaşar rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ıspanaklarımızı uygunca yıkayıp temizliyoruz ve uygunca kesip kavurmaya hazır hale getiriyoruz.
- Pişene kadar tenceremizde kavuruyoruz yani pişiriyoruz.
- Bir yanda ise beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Beşamel sos için evvel tereyağımızı tavaya alıyoruz üzerine azar azar unumuzu ekliyoruz en son ise sütümüzü ekliyoruz uygunca çırpıyoruz topal topak olmaması lazım.
- Borcama ıspanağımızı alıyoruz üzerine sosumuz ve birazda kaşar rendeliyoruz. Fırına veriyoruz.
- 180-200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.Mükemmel lezzet afiyet olsun