Beykozlu
New member
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 350g brüksel lahanası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 ml süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı muskat rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle brüksel lahanasını temizliyoruz.
- Bunun için ucunu kesip kestane çizer üzere çiziyoruz ve tencereye su ve tuz koyup yavaşça yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Çok fazla haşlanmasın dişe gelecek biçimde olsun.
- Yumuşadıktan daha sonra suyunu süzülmesi için kenara alın.
- Öteki taraftan sosunu hazırlamak için tava ya tereyağını alıp erittikten daha sonra unu da ek edip kokusu çıkana dek kavuruyoruz ve krema ile suyu ekliyoruz karıştıra karıştıra.Topaklanmaması için daima karıştıralım.
- Baharatları da ekledikten daha sonra altını kısalım ve lahanaları ekleyip dikkatli karıştıralım ki tüm sosa bulansın ve lahanalar dağılmasın.
- Kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayın biraz akışkan olunca daha beğenilen oluyor ve et yemeklerinin yanına hayli yakışıyor.
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı