Barbunya

Beykozlu

New member
Barbunya Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 /2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates (Orta boy)
  • 1 tane havuç (Orta boy)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • 1 tutam maydanoz
Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel barbunyayı uygun bir tencerede bir ölçü su ile haşlayalım. Dikkat edin tam haşlanmasın ve suyunu süzün.
  2. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile kavurun. Salçayı ek edip, yeniden kavurun.
  3. Küp küp doğradığınız patatesleri, havucu ve sarımsakları ek edin yine bir iki dk kavurun. Üzerine barbunyayı ek edin.
  4. Şeker, tuz ve baharatlarınıda ekleyip, yaklaşık 2 su bardağı kadar kaynar suyu ek edin pişmeye bırakın. Suyunu denetim etmeyi unutmayın.
  5. Yemeğimiz piştikten daha sonra ocaktan alıp, soğuduktan daha sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    ❤
    ????
Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst