Beykozlu
New member
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates (küp küp doğranacak) ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet ince doğranmış patates
- 1 adet ince biçimde doğranmış havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz (damak zevkinize bakılırsa)
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunya geceden suya konularak ıslatılır.
- Sonraki gün tencereye alınıp, üzerine su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Dikkat edin ki hamur olmasın.
- Soğan küp küp doğranarak diğer bir tencereye alınarak, üzerine yarım su bardağı su ile pişirilir.
- Yumuşayan soğana yarım su bardağı zeytinyağı ek edilir. (ben zeytinyağlı yemekleri bu türlü yapıyorum, yağ yanmıyor. )
- 1 dk kadar kavurduktan domates eklenip 1 dk kadar tekrar kavrulur.
- Kavrulan karışıma salça da eklenerek, salça ezilene kadar karıştırılır.
- Patates ve havuç eklenerek 4 dk kavrulur.
- Sarımsak eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- 2 su bardağı su eklenerek patates ve havuç yumuşamaya bırakılır. (burada müddet vermiyorum, patatesin cinsine göre değişiyor. Sizler denetim ederek yapmalısınız. ).
- Sebzeler de yumusadiktan daha sonra barbunya eklenerek 1 su bardağı su ek edilir. Su kaynayınca altı kapatılarak dinlendirilir. (sizin patatesli ve havuç epey su cekmediyse ilave etmeyebilirsiniz suyu. ).
- Soğuk servis edilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı