Beykozlu
New member
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram dondurulmuş ya da taze barbunya,
- 2 orta uzunluk patates
- 1 küçük uzunluk soğan soğan
- 2 küçük diş sarımsak
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (Sızma olacak)
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1’er çay kaşığı kimyon ve toz tatlı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır sarımsaklar ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine küp halinde doğranmış patates ve havuçları eklenir.
- Üzerine tuz ve şeker ilave edilerek orta ateşte 10 dakika çevrilir.
- Akabinde salça eklenir, barbunya eklenir birkaç tıp daha çevrilir.
- Baharatlar ve domates sosu eklendikten daha sonra tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısılır.
- 10 dakika daha sonra üzerini kaplayacak kadar sıcak su ek edilir ocağın altı açılır 10 dakika kadar pişirilir.
- 10 dakika daha sonra tekrar ocak kısılır suyu yavaşça çekene kadar pişirilir *afiyet olsun.