Bamya Çorbası

Beykozlu

New member
Bamya Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 100 gram çiçek bamya ( küçük )
  • 200 gram kuzu kuşbaşı küçücük doğranmış
  • 100 gram hayli küçük doğranmış kuyruk yağı
  • 1 büyükçe soğan ince doğrayın
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 1′ er çay kaşığı pul biber, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su
Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel bamyanızı bir tel süzgece sürterek diken ve yapraklarını temizleyelim kaynayan suyun içine atıp altını kısıp bamyalar yumuşayıncaya dek haşlayalım. Bir kenarda bizi beklesin
    ☺
  2. Kuyruk yağını tenceremize alıp altını düzgünce kısalım. Ortada bir karıştırarak yeterlice erimesini sağlayalım. Pembeleşince kuşbaşı etimizi ekleyelim, et kavrulup suyunu çekince incecik doğranan soğanı ekleyip bir arada kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanlar yumuşayınca salça, tuz, biberleri ekleyip bir iki çevirelim. Sıcak suyunu ekleyelim.
  4. Öbür tarafta unu biraz suyla çırpıp onu da ekleyelim, altını kısıp 15 dakika kaynatalım bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
  5. Altını söndürelim çorbamız hazır.
  6. Suyu az gelip fazlaca koyu olursa biraz kaynar su ekleyip kıvamını açalım yerken limon sıkabilirsiniz fazlaca hoş olur.
Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst