Beykozlu
New member
Balık Patlıcan Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Su
- Sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanların yapraklarını soyup sapını koparmadan yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- sonrasındasında haşlanan patlıcanlarımızı kesme tahtasına alalım ve uzunlama 2′ ye ondan sonrasında 4′ e bölelim.
- Farklı 3 kabın birine yumurtayı çırpalım, başka kaba unu, 3. kaba da galeta ve mısır ununu karıştırıp ekleyelim.
- Patlıcanlarımızı evvel una daha sonra yumurtaya ondan sonrasında mısır ve galeta unu karışımına bulayıp güzelce kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.