Beykozlu
New member
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kuzey Egede bilinen badalan fasulyesi, Balıkesir’de halk içinde yaş kuru fasulye olarak bilinir.
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo badalan fasulyesi
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates püresi yahut salça ( ben domates püresi kullandım).
- 2 adet paprika biber
- Sıcak su
- Pul biber, tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Kuzey Egede bilinen badalan fasulyesi, Balıkesir’de halk içinde yaş kuru fasulye olarak bilinir.
- Tencereye zeytinyağ, doğranmış soğan, sarımsak eklenir ve kavrulur.
- Üzerine salça yahut domates püresi eklenir, karıştırılır.
- Doğranmış kırmızı biberler eklenir, karıştırılır.
- Üzerine ayıklanmış badalan fasulyesi ve sıcak su eklenir, karıştırılır. Kapağı kapatılır. Kısık ateşte fasulyeler pişene kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı